ina12 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 1,5 szklanki mąki 4 jajka szklanka cukru 15 dag masła lub margaryny 1/2 szklanki wody 2 łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz do smarowania gofrownicy Żółtka mocno rozmieszać z wodą. Dodać makę, stopiony tłuszcz, cukier, kakao, proszek do pieczenia i bardzo dobrze wyrobić ciasto. Jeżeli ciasto jest bardzo gęste, można dodać kilka łyżek mleka, a na końcu dodać ubitą z białek pianę, wymieszać. Nalewać niezbyt grube warstwy ciasta na posmarowaną tłuszczem i nagrzaną gofrownicę, piec 3-4 minuty. Gofry kakaowe najsmaczniejsze są z dodatkiem bitej śmietany, ale można je również podawać oprószone cukrem pudrem lub posmarowane dżemem. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.