Skocz do zawartości

Gofry Kakaowe


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

1,5 szklanki mąki 4 jajka szklanka cukru 15 dag masła lub margaryny 1/2 szklanki wody 2 łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia tłuszcz do smarowania gofrownicy Żółtka mocno rozmieszać z wodą. Dodać makę, stopiony tłuszcz, cukier, kakao, proszek do pieczenia i bardzo dobrze wyrobić ciasto. Jeżeli ciasto jest bardzo gęste, można dodać kilka łyżek mleka, a na końcu dodać ubitą z białek pianę, wymieszać. Nalewać niezbyt grube warstwy ciasta na posmarowaną tłuszczem i nagrzaną gofrownicę, piec 3-4 minuty. Gofry kakaowe najsmaczniejsze są z dodatkiem bitej śmietany, ale można je również podawać oprószone cukrem pudrem lub posmarowane dżemem. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.