ina12 Opublikowano 27 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2006 10 dag płatków owsianych górskich 4 jajka 10 dag cukru 10 dag margaryny 5 łyżek stołowych wody płaska łyżeczka proszku do pieczenia sól do smaku, tłuszcz do smarowania gofrownicy olejek migdałowy Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodać płatki i wodę, proszek do pieczenia i wszystko razem bardzo dokładnie zmiksować. Na końcu dodać kilka kropli olejku migdałowego i pianę z białek, wymieszać. Kłaść cieńkie warstwy ciasta na posmarowaną tłuszczem i nagrzaną gofrownicę, piec 3-4 minuty. Gofry te podawać z sokiem lub z bitą śmietaną. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.