Skocz do zawartości

Kurczak Z 40 Zębami


Dorunia

Rekomendowane odpowiedzi

-1 większy kurczak -40 ząbków czosnku -oliwa -sól -pieprz Bierze się kurczaka i nacina nożem małe otworki w które wkłada się ząbki czosnku przekrojone wzdłóż na 3-4 części.Powinno się zużyć 40 ząbków na całego kurczaka.Następnie należy całego kurczaka nasmarować oliwą i posypać solą i pieprzem na zewnątrz i wewnątrz i umieścić w niedużej brytfance.Zalać wodą do 1/3 głębokości i wstawić do średnio nagrzanego pieca na 2 godz.Po godz.odwrócić piersią na dół.(sprawdzać poziom wody w brytfannie)Czosnek podczas pieczenia traci ten surowy zapach i staje się wręcz słodkawy.Najlepiej podawać z sosem własnym i ziemniakami. SMACZNEGO ;-) :grin: :-D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.