Skocz do zawartości

Kalafior Panierowany W Beszamelu


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

1 duży kalafior Sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 250 ml mleka gałka muszkatołowa, sól, pieprz Do panierowania: 2 jajka bułka tarta masło lub olej do smażenia Kalafior ugotować, gdy ostygnie podzielić na różyczki. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy makę i mieszamy. Wlewamy mleko i gotujemy aż beszamel będzie bardzo gęsty. Doprawiamy do smaku gałką, solą i pieprzem. Każdy kawałek kalafiora obtaczamy w sosie beszamelowym i tartej bułce, następnie w roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej. Tak opanierowane kawałki kalafiora wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor. Potrawę podajemy goraco, przybraną natką pietruszki. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.