ina12 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 40 dag mielonego mięsa 8 cieńkich plasterków boczku wędzonego łyżeczka musztardy 1/2 małej bułki jajko, trochę mąki sól, pieprz Sos: 3-4 suszone grzyby łyżka masła łyżka mąki sól, pieprz Grzyby namoczyć i ugotować poprzedniego dnia. Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, sól i pieprz, dobrze masę wymieszać i wyrobić. Formować z mięsa krążki o średnicy 10 cm i grubości 0,5 cm. Na każdym kawałku położyć 2 plasterki boczku, posmarować cienko musztardą, zwinąć, obtoczyć w mące i obsmazyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Zraziki ułożyć w rondelku, zalać wywarem z grzybów, dodać pokrojone drobno grzyby, dodać soli i pieprzu do smaku i dusić pod przykryciem na małym ogniu 20 min. Sos zaprawić białą zasmażką z mąki i tłuszczu. Podawać z ziemniakami i różnymi surówkami. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.