ina12 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Mała puszka koncentratu pomidorowego 4 łyżki dobrego oleju 1 duża cebula 1 duża czerwona marynowana papryka mały słoiczek majonezu 1 duże lekko kwaskowe jabłko sok z cytryny, szczypta cukru, mielony pieprz, szczypta tymianku roztartego w dłoniach. Cebulę siekamy w najdrobniejszą kostkę, rozgrzewamy olej i dodajemy cebulę stale mieszając, smażymy tak długo, aż się zeszkli. Cebuli nie należy zrumienić. Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy i szczyptę cukru. Chwilę razem zasmażamy i odstawiamy do ostygnięcia. Na dno salaterki dajemy majonez, łączymy z najdrobniej usiekaną papryką, utartym jabłkiem, dodajemy sok z cytryny i gdy jeszcze trzeba szczyptę cukru. Całość łączymy z zimną zasmażoną cebulą z koncentratem. Jeżeli jest potrzeba to jeszcze lekko doprawiamy do smaku. Sos jest wspaniały nawet na najmniej ciekawą potrawę. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.