ina12 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Mała puszka koncentratu pomidorowego 4 łyżki dobrego oleju 1 duża cebula 1 duża czerwona marynowana papryka mały słoiczek majonezu 1 duże lekko kwaskowe jabłko sok z cytryny, szczypta cukru, mielony pieprz, szczypta tymianku roztartego w dłoniach. Cebulę siekamy w najdrobniejszą kostkę, rozgrzewamy olej i dodajemy cebulę stale mieszając, smażymy tak długo, aż się zeszkli. Cebuli nie należy zrumienić. Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy i szczyptę cukru. Chwilę razem zasmażamy i odstawiamy do ostygnięcia. Na dno salaterki dajemy majonez, łączymy z najdrobniej usiekaną papryką, utartym jabłkiem, dodajemy sok z cytryny i gdy jeszcze trzeba szczyptę cukru. Całość łączymy z zimną zasmażoną cebulą z koncentratem. Jeżeli jest potrzeba to jeszcze lekko doprawiamy do smaku. Sos jest wspaniały nawet na najmniej ciekawą potrawę. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.