Skocz do zawartości

Kolorowy Biszkopt


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

6 jaj 15 łyżek mąki 15 łyżek cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku i po łyżce mąki, cały czas mieszając. Upiec biszkopt. Masa: 1/2 l śmietany kremówki 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 2 op. galaretki Obie galaretki i żelatynę rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody, wystudzić. Ubić śmietanę z cukrem pudrem i połączyć z połową płynnej galaretki. Biszkopt przekroić na dwa krążki. Jeden krażek włożyć do tortownicy, a drugi pokroić na małe kawałeczki, dodać do masy śmietankowej, wyłożyć na biszkopt i zalać resztą galaretki. ina12

post-2336-1176655168_thumb.jpg

post-2336-1176655192_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Biszkopty piecze się z proszkiem do pieczenia jak i bez proszku. Dorunia dodaj jedną płaską łyżeczkę proszku do pieczenia a biszkopt będzie bardziej pulchny. Ja zaraz dopiszę proszek do pieczenia do przepisu. Pozdrawiam Ciebie serdecznie i dziękuję że zauważyłaś w przepisie brak proszku do pieczenia. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.