ina12 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 1/2 główki kalafiora albo paczka mrożonego 2 marchewki zielona papryka 1/2 puszki kukurydzy sok z cytryny, pieprz, mielona papryka Sos: 1 szklanka śmietany 1 jajko ugotowane na twardo łyżeczka bazylii, ewentualnie sos tabasco Umyty kalafior podzielić na rózyczki, obrane marchewki pokroić w słupki, a paprykę w kostkę. Kalafior i marchew dusić 15 minut w posolonej wodzie, ostudzić wymieszać z papryką i osaczoną kukurydzą, dodając mieloną paprykę, sól, pieprz i sok z cytryny. śmietanę wymieszać z posiekanym jajkiem, bazylią i ewentualnie niewielką ilością tabasco. Sosem tym polać jarzyny. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.