ina12 Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 2 małe piersi kacze 30 dag ananasa z puszki 40 dag papryki czerwonej, żóltej i zielonej 2 cykorie świeża bazylia Sos: 40 ml soku ananasowego 1 łyżka octu winnego 4 łyżki oleju słonecznikowego 1 łyżeczka musztardy Dijon 1 mała biała cebula drobno posiekana sól, pieprz ( świeżo zmielony ) kilka kropel sosu tabasco Sok ananasowy, ocet, musztardę i olej ubić trzepaczką. Dodać cebulę, doprawić solą, pieprzem i tabasco. Odączonego ananasa pokroić w drobne paski. Paprykę po usunięciu nasion kroimy w paseczki, mieszamy z ananasem i polewamy sosem odstawiając na 15 min. Dodajemy bazylię, mieszamy i znów odstawiamy. Cykorię obrać z liści zewnętrznych i wyciąć głąb. Liście oddzielamy, myjemy i wkładamy do papryki z ananasem by nasiąkły zalewą. Piersi kacze umyć, osuszyć, posolić i opruszyć pieprzem, obustronnie smażyć po 5 min, aż skórka się zrumieni, następnie dopiec w folii aluminiowej w piekarniku nagrzanym do 200*C przez 10 min. Na pólmisku układamy na środku ananasa z papryką, wokół listki cykorii, na nich cieńkie plasterki kaczki. Udekorować listkami bazylii i polać sosem. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.