Skocz do zawartości

Schab Słodko - Kwaśny


ina12

Rekomendowane odpowiedzi

50 dag schabu po 2 papryki czerwone i żółte 1 cebula 15 dag fasolki szparagowej 4 łyżki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 kostka bulionowa 5 łyżek sosu sojowego 1 mała puszka ananasa w kostkach 2 łyżki octu winnego 2 jajka 5 dag mąki ziemniaczanej sól, 1 -2 łyżeczki cukru Papryki po usunięciu gniazd nasiennych kroimy w kostkę, cebulę w krążki, a fasolkę dzielimy na pół. Na rozgrzanym oleju podsmażamy paprykę, cebulę i fasolkę. Zalewamy kostką rosołową rozpuszczoną w 100 ml wody, dodajemy sos sojowy, koncentrat pomidorowy, sól cukier, gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 10 minut. Ananasa odsączamy z zalewyi dodajemy do warzyw razem z octem winnym. Przed podaniem podgrzewamy. Schab kroimy w kostkę. Każdy kawałek zanurzamy w jajkach roztrzepanych z mąką ziemniaczaną i smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Schab podajemy z przygotowanymi warzywami i ryżem. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.