Skocz do zawartości

Spaghetti Z Szynką W Sosie śmietanowym


amelia1

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 500g makaronu 8 plasterków szynki (dowolnej, według upodobania) 300g pieczarek 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 200g śmietany 30% 150g startego sera żółtego(ementaler, gouda) oliwa z oliwek lub olej sól pieprz Sposób wykonania: szynkę kroimy w kostkę, pieczarki płuczemy, obieramy i kroimy na plasterki, ząbek czosnku obieramy i miażdżymy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na 2 łyżkach oliwy, dodajemy pieczarki, szynkę oraz czosnek i dusimy 10 min. Makaron wkładamy do dużego garnka, zalewamy 5 litrami wrzątku, solimy, dodajemy 2 łyżki oliwy i gotujemy al dente(6-8 min). W czasie gotowania makaronu łączymy śmietanę z jajkiem i serem, dokładnie mieszamy, wlewamy na patelnię z pieczarkami oraz szynką i gotujemy, mieszając, na małym ogniu przez 2 minuty aż sos zgęstnieje. MAkaron odcedzamy, łączymy z sosem, nakładamy na talerze, dekorujemy listkiem pietruszki i podajemy. Smacznego!!! porcja dla 4 osób, czas przygotowania 30 minut, koszt około 11 zł.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.