amelia1 Opublikowano 1 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2006 Składniki: 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 1 szklanka mleka kostka rosołowa 25 dag pieczarek pieprz sól Sposób wykonania: Oczyścić, pokroić w plastry i podsmażyć na 1 łyżce masła. W rondelku rozpuścić drugą łyżkę masła, na którym należy zarumienić mąkę. Przygotować wywar rozpuszczając 1 kostkę rosoły z kury w 0,5 litra ciepłej wody, połaczyć z mlekiem i wlać do zarumienionej mąki. Gotować stale mieszając przez około 5 minut. Dodać pieczarki. Doprawić do smaku. Smacznego!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.