Skocz do zawartości

Sos Pieczarkowy


amelia1

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 1 szklanka mleka kostka rosołowa 25 dag pieczarek pieprz sól Sposób wykonania: Oczyścić, pokroić w plastry i podsmażyć na 1 łyżce masła. W rondelku rozpuścić drugą łyżkę masła, na którym należy zarumienić mąkę. Przygotować wywar rozpuszczając 1 kostkę rosoły z kury w 0,5 litra ciepłej wody, połaczyć z mlekiem i wlać do zarumienionej mąki. Gotować stale mieszając przez około 5 minut. Dodać pieczarki. Doprawić do smaku. Smacznego!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.