ulinek77 Opublikowano 2 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2006 Sałatka warstwowa Ilość składników zależy od salaterki, na której będziemy przygotowywać sałatkę. - kalafior - koperek - pomidor - majonez ( neapolitański) - jajko ugotowane na twardo - szczypiorek - sól, pieprz Przygotowujemy przeźroczystą salaterkę. Kalafior lekko odgotować, aby nie był zbyt twardy ani za miękki. Układamy równomiernie na salaterce i posypujemy solą i pierzem. Następnie siekamy drobno koperek i posypujemy nim kalafior. Na to wszystko nakładamy majonez, grubszą warstwę. Poczym układamy jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę, a na jajko układamy równomiernie pomidor w kosteczkę. Posypujemy solą i pieprzem, a na wierzch posypujemy drobno pokrojony szczypiorek. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.