ulinek77 Opublikowano 2 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2006 Barszcz ukraiński 4 średniej wielkości ziemniaki pokroić i dodać do mięsnego bulionu. Gotować na małym ogniu. Dodać niewielką ilość pokrojonej cebuli, marchewki, listek laurowy i posolić. 1 cebulę pokroić; 1 marchewkę i 1 pietruszkę zetrzeć na tarce, 1 papryczkę chilli podsmażyć na oleju roślinnym. Na koniec dodać średniej wielkości burak i 1 stołową łyżkę koncentratu pomidorowego. Całość dusić pod przykryciem około 15-20 minut. 0,5 kg kapusty drobno posiekać. Kiedy ziemniaki będą ugotowane dodać kapustę, podsmażone warzywa, czosnek i zieleninę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.