amelia1 Opublikowano 2 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2006 Składniki: 2 szklanki mąki i łyżka kostka margaryny 8 łyżek oleju 5 jaj 1 szklanka cukru łyżeczka octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka kakao pół szklanki maku zapach waniliowy Sposób wykonania: Masło utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Dodać proszek do pieczenia, ocet, olej i zapach waniliowy. Znowu utrzeć. Wsypać mąkę, dodać ubitą pianę z białek i starannie wymieszać. Podzielić ciasto na trzy części. Do jednej dodać łyżkę mąki, do drugiej kakao, do trzeciej mak. Do wysmarowanej formy wylać ciasto białe, później z kakao, na końcu z makiem. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu można ciasto polać polewą kakaową lub czekoladową. Smacznego!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.