amelia1 Opublikowano 2 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2006 Składniki: 2 szklanki mąki i łyżka kostka margaryny 8 łyżek oleju 5 jaj 1 szklanka cukru łyżeczka octu 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka kakao pół szklanki maku zapach waniliowy Sposób wykonania: Masło utrzeć z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Dodać proszek do pieczenia, ocet, olej i zapach waniliowy. Znowu utrzeć. Wsypać mąkę, dodać ubitą pianę z białek i starannie wymieszać. Podzielić ciasto na trzy części. Do jednej dodać łyżkę mąki, do drugiej kakao, do trzeciej mak. Do wysmarowanej formy wylać ciasto białe, później z kakao, na końcu z makiem. Piec około godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu można ciasto polać polewą kakaową lub czekoladową. Smacznego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.