Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pierniczki te można nawet przechowywać w zamkniętej puszce kilka tygodni. 2 szklanki mąki 2 jajka 3/4 szklanki cukru łyżka masła 2 łyżki miodu łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka utłuczonych przypraw (cynamon, goździki, pieprz) Do ozdabiania pierniczków: migdały, orzechy, wiórki kokosowe lub kolorowy maczek polewa czekoladowa Ja zamiast utłuczonych przypraw dodaję małą paczkę przypraw do pierników. Do przesianej mąki wlać rozpuszczony miód i łyżką wyrobić. Dodać cukier, sodę, przyprawy, a gdy masa lekko przestygnie dodać masło i jedno jajko. Następnie dobrze wyrobić ręką, aż ciasto będzie gładkie. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej maką i foremkami wykroić pierniczki, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec około 15 minut. Ostudzone polać polewą czekoladową i udekorować. ina12

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 5 lat później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.