Skocz do zawartości

Ciasto Kaśki


Jolcia

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto kruche -2 szkl mąki -1/2 margaryny -1/2 szkl cukru -2 jajka -1 żółtko -1 1/2 łyżeczki proszku Składniki wymieszać i zarobić ciasto. Wyłożyć na blachę. Masa budyniowa -3 szkl mleka -2 budynie czekoladowe -4 łyżki cukru Z podanych składników ugotować budyń. Gorący wylać na kruche ciasto. Masa serowa -1/2 margaryny Kasi -1/2 szkl cukru -4 serki homogenizowane waniliowe -2 jajka -1 białko -budyń waniliowy Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać serki, budyń i pianę z białek. Masę serową wyłożyć na chłodny budyń. Piec ciasto w temp 180C przez 50 minut. Można polać polewą po upieczeniu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.