winiusia Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2006 Baton czekoladowy: -300ml Śmietanki kremówki -30 dag gorzkiej czekolady -20 dag herbatników -10 dag rodzynek -15 dag orzechów włoskich (Część do posypki ok 5dag) -2 kieliszki rumu( jeden do rodzynek) Roztopić czekoladę.Zagotować śmietanę, wlać do niej czekoladę, wymieszać.Ostudzić. Rodzynki zalać rumem na 1 godzinę. Zmiksować śmietanę z czekoladą i rumem. Połowę herbatników drobno pokruszyć, drugą mniej. większe kawałk herbtników wymieszać z masą, dodać rodzynki i rozdrobnione orzechy.Masę wlać do podłużnej formy wyłożonej folią aluminiową natłuszczoną. Masę wlać do formy i posypać orzechami mielonymi. Włożyć do lodówki na 5-8 godzin. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela2225 Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 I co kroić jak batony czy jak? Chcę spróbować bo mi sie podoba Twój przepis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winiusia Opublikowano 5 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2006 Tak kroi się w prostokąty lub kostkę.jak wolisz.Spróuj, jest naprwadę dobry. Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pączuszek Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2006 mam ochotę zrobić baton tylko nie wiem gdzie dołożyć drobne herbatniki. Nie jest podane w przepisie. Bardzo proszę i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winiusia Opublikowano 17 Listopada 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2006 Drugą część pokruszonych herbatników wysypujemy na wierzch batona, albo całość zmieszać z masą, to naprawdę zależy odupodobań. Smacznego.podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.