Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

winiusia

Smakowicze
  • Zawartość

    51
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    2

Ostatnia wygrana winiusia w dniu 15 Listopad 2014

Użytkownicy przyznają winiusia punkty reputacji!

Reputacja

4 Neutralny

O winiusia

  • Tytuł
    Stały bywalec

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  1. winiusia

    Montignac

    Witajcie dziewczyny :) Od jutra zaczynam dietę MM. Czy ktoś ma ochotę się przyłączyć i wspomóc dobrą rada?
  2. Wczoraj pasteryzowałam sałatkę z ogórków konserwowych i jeden sloiczek po dżemie miał wypukłą pokrywkę? Moze za krótko pasterywzowałam? czy powinnam jej jeszcze raz podgotować??
  3. Aco najczęściej podgrzewa sobie twoj mąż? Jeśli dania przygotowane przez ciebie to nie ma problemu i coś poradzimy , jeśli jednak jakieś gotowe to już trochę gorzej?
  4. winiusia

    Przyprawy Na Grilla

    Ja tez zdecydowanie własna kompozycja przypraw plus oliwa.
  5. winiusia

    Szparagi

    Miałam białe szparagi prosto z Poznania, bo akurat tam byłam. Tam na targu było ich pełno od cienkich po grube, ja wzięłam akurat średnie, ale nie sprawdzałam czy się zaginały, wyglądały na bardzo świeże, nie były żółtawe. Obrałam je dość grubo a i tak niektóre były łykowate. Chyba szparagi trzeba po prostu polubić, niektóre były zjadliwe a niektóre koszmar. Kiedyś jeszcze zaryzykuje ponowne. Wtedy sprawdzę czy są elastyczne i dosłodzę trochę wodę. Dzieki wszystkim za odpowiedzi.
  6. winiusia

    Szparagi

    No i zrobiłam szparagi i nie smakują mi. Mimo ze je dobrze obrałam były łykowate i lekko gorzkie. Chyba się już do nich nie przekonam. Co dziwne posmakowały mojemu narzeczonemu:) Dzięki wielkie za przepisy:)
  7. Szparagi Chciałam Was zapytać jak przygotowujecie Szparagi? Ja nie mam żadnego pomysłu poza bułka tarta. podzielcie się swoimi sposobami na ich przygotowanie.
  8. winiusia

    Nie Polecamy

    We wrocku na dworcu jest taki smród że szok- już wiem dlaczego:)
  9. Ja sos do makaronu robie tak: cebula puszka pomidorów bazylia, oregano sól i pieprz.\ Najpierw podsmażam cebule z odrobiną soli,która sprawia ze cebula puszcza sok, jesli rumieni sie za szybko dolewam ok. 1/4 s zkl.wody(może być z makaronu). Jak cebula jest już szklista dodaje puszke pomidorów.Dusze jakies 10 minut, naptepnie przyprawiam i koniec. jak jest za gęsty dodaje wody, jeśli dasz za dużo nie szkodzi, trzeba poczekać chwile dłużej aż odparyje.To bardzo szybki, lekki i smaczny sos. Można dodać smietanę, najlepie 30% wtedy na pewno ci się nie zwazy. Czasem dodaje tuńczyka lub pieczarki. Jeśli dodaje któryś z tych składników to robie to przed dodaniem pomidorów. Daj znać jak si poszło:)
  10. Fasolka po bretońsku wersja odchudzona bez chleba- DIETA
  11. W jakiej blaszce robiłaś to ciasto??
  12. Wygląda ładnie, muszę koniecznie spróbować.
  13. winiusia

    Sałatka Wiosnę

    Chciałabym tak ślicznie dekorować potrawy jak ty. Pięknie wyglądają te kwiatki jak namalowane.
  14. LOLOLO ty jesteś kuchennym artystą:-P
  15. Problem w tym, ze ja nie lubię ryb i tylko Panga mi smakuje:(
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.