Skocz do zawartości

Ciastka


bozena
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Podaję Bożenko przepis: 5 białek 25 dag cukru pudru 25 dag wiórków kokosowych Naczynie z białkami ustawić na garnku z gotujacą się wodą i ubić sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać po trochu cukier puder. Kiedy masa stanie się bardzo gęsta, zdjąć naczynie z ognia, dodać wiórki kokosowe, wymieszać i kłaść łyżeczką małe porcje piany na blaszkę wysmarowaną masłem, zachowując spore odstępy. Piec w piekarniku na złotawy kolor. Myślę że o taki przepis Tobie chodzi. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bożenko podaję Ci przepis na szyszki: 25 dag krówek 25 dag toffi miękkich 1 kostka margaryny 1 woreczek ryżu preparowanego aromat migdałowy-niekoniecznie 2 łyżki kakao Krówki i toffi roztopić.Do gorącej masy dodać tłuszcz,najlepiej też roztopiony i dobrze wymieszać.Masę trochę przestudzić i następnie dodać kakao,ryż i aromat.Dobrze wymieszać i jeszcze ciepłą masę formować za pomocą łyżki.Odstawić do całkowitego zastygnięcia.Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.