Skocz do zawartości

Niby - Pizza


ina12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

3 łyżki mąki 1 jajko 1 parówka kawałek szynki lub innej wedliny 2 łyżeczki startego żółtego sera pomidor, szczypiorek, natka pietruszki zioła przyprawowe olej, sól, pieprz Jajko utrzeć z mąką tak, aby ciasto miało konsystencję naleśnikowego, jeżeli ciasto będzie zbyt gęste dodać trochę przegotowanej wody. Dodać pokrojoną w drobną kostkę parówkę, wędlinę, posiekany szczypiorek, posypać solą i pieprzem, wymieszać. Wylać ciasto na rozgrzany olej, obsmażyć z jednej strony i odwrócić na drugą, Ułożyć pokrojonego w plasterki pomidora, posypać serem, ziołami i przykryć. Smażyć na małym ogniu, az ser się roztopi. Wyłożyć na talerz, posypać natką, można polać keczupem i jeść na goraco. ina12

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Maćku serdeczne dzięki za zrobienie pizzy i za porady. Nie wpadłam na pomysł żeby dodać proszek do pieczenia. Czasami dodaję do ciasta naleśnikowego proszek, n.p. jak do ciasta naleśnikowego dodaję z całego dużego słoja starte jabłka. Twoja pizza przez dodanie proszku ładniej się prezentuje, zadowolona jestem że i dla Ciebie jest również pyszna. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.