monia79 Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 :roll: Naciąć wzdłuż 4 piersi z kurczaka i nafaszerować je solą i pieprzem oraz mieszanka: siekana bazylia( z pół pęczka), 2 posiekane ząbki czosnku, 3 łyżki oliwy. Każdy z filetów oprószyć słodką papryką i przyprawą do grilla. Następnie owinąć cienkimi plastrami chudego boczku, spiąść roladki wykałaczkami lub owinąć jaskrawą nitką. Rozgrzać olej, ułożyć na nim roladki i smażyć do zrumienienia z obydwu stron. Potem zmniejszyć ogień i nie zdejmując mięsa, wrzucić na patelnię ząbki czosnku. Na drugiej patelni też rozgrzać olej. Poddusić na nim 2 cebulki pokrojone w kostkę. Podlać wodą odrobine, zmniejszyć ogień i dodać obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki pomidory( ja daje 3/4 kg). Gdy pomidory się podduszą, wsypać puszkę odsączonego groszku. Przyprawić potrawkę sosem sojowym, pieprzem i chili. potrawę podawać na gorąco. Poprostu pycha!!! :oops: Cytuj
DeLarge Opublikowano 30 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2006 a nie lepsza by była zwykła biała nitka a nie taka jaskrawa, pełna barwników(chemikali?) czy może jest w tym jakiś ukryty cel którego nie potrafię dostrzeć(chodzi może o efekty wizualne?) Cytuj
monia79 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 mam takiego głodomorka który je wszystko i zdarzyło się że niezauważył nitki, zjadł część :roll: od tego czasu przeważnie robię wykałaczkami, Cytuj
monia79 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 i dlatego dopisałam nitkę jaskrawą aby była zauważalna, aczkolwiek sama w ten sposób nie robię. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.