Skocz do zawartości

Placek Pychota


ali
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto: 16 dkg margaryny 40 dkg mąki 20 dkg cukru pudru 1 żółtko 2 całe jaja 2 płaskie łyżeczki proszku Mak: 2 jaja 20 dkg cukru 20 dkg maku zapach migdałowy orzechy posiekane Ser: 50 dkg sera 5 jaj 10 dkg masła 25 dkg cukru pudru 1 kopiata łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku zapach, bakalie Jabłka: 1,5 kg jabłek cukier do smaku /15-20 dkg/ galaretka agrestowa lub pomarańczowa Ciasto: Składniki wysiekać, szybko zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części. Z jednej części upiec oddzielny placek, z drugiej zrobić placek pod mak i ser /drugiego placka nie piec na razie - pozostawić w blaszce surowy/. Mak: Całe jajka ubić z cukrem, dodać mak sparzony i zmielony oraz pozostałe składniki, wymieszać. Wyłożyć na surowy placek. Ser: Masło utrzeć z cukrem, dodawać po 1 żółtku - ucierać, potem dodać ser - utrzeć, na koniec dać proszek i ubitą pianę i lekko wymieszać. Ser wyłożyć na mak. Teraz placek upiec na złoty kolor. Jabłka: Jabłka usmażyć z cukrem, do gorących dodać galaretkę /proszek/ i wymieszać. Gorące jabłka wyłożyć na upieczony, ostudzony już placek makowo-serowy, przykryć plackiem upieczonym odrębnie. ńa wierzch polewa, ew. potrzepać wiórkami kokosowymi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.