Skocz do zawartości

ali

Aktywni Smakowicze
  • Postów

    264
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    1

Ostatnia wygrana ali w dniu 13 Października 2018

Użytkownicy przyznają ali punkty reputacji!

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    2742138

Osiągnięcia ali

Doświadczony Forumowicz

Doświadczony Forumowicz (8/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

1

Reputacja

  1. ali

    Pasztet Z Selera

    Och jak się cieszę, że Wam pasztecik smakuje. Muszę też zrobić, bo już jakiś czas go nie było, jakoś mi uleciał z pamięci, ale dzięki Waszym opiniom znów sobie o nim przypomniałam. Pozdrawiam!
  2. Dziś już mogę napisać, bo zakończyłam właśnie planowanie Będzie sernik, makowiec japoński, orzechowiec, śliwkowiec i ciastka - maszynkowe, słoneczka i amoniaczki lub z różą.
  3. robię podobną, zużywam całą puszkę ananasa /średnią/
  4. ali

    Tort- Orzechowy

    proszę popraw w przepisie, że chodzi o 3/4 szklanki cukru, bo jest tylko 3/4 cukru
  5. ńapełniam całą butlę i zalewam do tego zwężenia czyli jakby szyjki /zakrętki/, dbam tylko aby wszystko było przykryte solanką
  6. ali

    Miód Z Mniszka

    Robię od kilku lat i nigdy nic mi sie nie krystalizuje. Ja robię tak: 420 szt kwiatów mniszka 3 cytryny 1 l wody 1,5 kg cukru Kwiaty zrywam w słoneczny dzień, w mejscach oddalonych od dróg przejazdowych. Nic nie myję, bo najważniejszy jest pyłek osadzony na kwiatach. Kwiaty zalewam sokiem wyciśniętym z cytryn oraz wodą. Stawiam na gaz i gotuję 10 min. od momentu gdy zacznie wrzeć. Odstawiam na 24 godz. Po tym czasie odciskam kwiaty a do płynu dodaję cukier i gotuję na wolnym ogniu 1,5 godz. gorący syrop wlewam do słoiczków lub buteleczek i już.
  7. ja też planuję upiec na święta, już nawet zakupiłam jabłka i chałwę
  8. Właśnie dziś piekłam...mam przepis bardzo podobny, ale nie identyczny, no i ja nie zostawiam na noc tylko od razu robię ciasteczka, aha i daję margarynę i smalec - pół na pół. Ciastka są pyszne, przypominają mi moje dzieciństo, a przepis został mi po mojej Mamie.
  9. no pięknie się prezentuje ten Twój sosik, może też się skuszę?
  10. ali

    Likier Truskawkowy

    Robię coś podobnego z malin, ale używam tylko do polewania lodów. Też zasypuję cukrem, później przecieram przez sitko i na 2 części przetartych malin daję 1 część wódki. Ale do picia to się raczej nie nadaje /mam na myśli to co ja robię/.
  11. "maszynkę" kupisz w sklepie gosp. domowego
  12. ali

    Barszcz Ukraiński

    Barszcz czerwony jest moją zupą nr 1 /w każdym wydaniu/, a ukraiński wprost uwielbiam. Robię go niemal identycznie, za wyjątkiem żeberek - gotuję go na kości od schabu. Obowiązkowo kawałek kapusty białej. No i też oczywiście od jakiegoś czasu robię na skróty czyli fasola z puszki.
  13. ali

    Dekoracje Potraw

    O matko, co za cuda, szczęka opadła mi z wrażenia. Darku, gratulacje! no i czy już można kupić i gdzie pytać?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.