ina12 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 5 jaj szklanka cukru 2 szklanki mąki szklanka oliwy 1 większa marchew - starta na większych oczkach 1 średni burak - starty na większych oczkach cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia rodzynki,orzechy olejek migdałowy, albo o innym smaku na wierzch polewa, albo galaretka. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oliwę i pozostałe składniki. Wszystko zmiksować, ciasto wyłożyć do tortownicy i piec na złoty kolor około 50 min. Na wierzch polewa lub galaretka. Ja nie dodawałam orzechów, a wierzch zrobiłam z galaretka agrestową. ina12 Cytuj
ina12 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Mnie i mojej rodzince to ciasto naprawdę smakuje. Jest wilgotne o smaku migdałowym, a dlatego bo dodałam olejek migdałowy. Piekłam w tortownicy o średnicy 30 cm, ładnie urósł ale po pewnym czasie troszeczkę opadł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi