ina12 Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 5 jaj szklanka cukru 2 szklanki mąki szklanka oliwy 1 większa marchew - starta na większych oczkach 1 średni burak - starty na większych oczkach cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia rodzynki,orzechy olejek migdałowy, albo o innym smaku na wierzch polewa, albo galaretka. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać makę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oliwę i pozostałe składniki. Wszystko zmiksować, ciasto wyłożyć do tortownicy i piec na złoty kolor około 50 min. Na wierzch polewa lub galaretka. Ja nie dodawałam orzechów, a wierzch zrobiłam z galaretka agrestową. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela2225 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 A jak to ciacho smakuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2006 Mnie i mojej rodzince to ciasto naprawdę smakuje. Jest wilgotne o smaku migdałowym, a dlatego bo dodałam olejek migdałowy. Piekłam w tortownicy o średnicy 30 cm, ładnie urósł ale po pewnym czasie troszeczkę opadł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.