Kioicek Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 składniki: 1 kostka margaryny, 5 jajek, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szlk. mleka, około 1 1/2 szkl. mąki, może być mniej - zależy ile przyjmie ciasto 3 łyżki kakao, 1 szkl cukru 6 jabłek, Żółtka, cukier i margarynę ucieramy na puch następnie dodajemy letnie mleko i ponownie dokładnie rozcieramy. Masa może nie połączyć się w jednolitą konsystencje nie należy się tym przejmować. kolejno dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ubite białka . 2/3 ciasta wylewamy na blachę do pozostałej części dodajemy kakao tak powstałe ciasto ciemne paćkami wylewamy na ciasto białe. Połówki jabłek obtaczamy w sypkiej mące i układamy na ciemnych paćkach. pieczemy około 45 min. masa: 1/2 litra mleka, kostka masła, budyń, cukier waniliowy, 1 łyżka mąki krupczatki, 1 szlk. kokosu, 1 szkl. cukru, kokos, cukier waniliowy, cukier i mleko mieszamy i gotujemy po czym zalewamy budyniem z mąką krupczatką. Masę budyniową łączymy z masłem i smarujemy na cieście. placuszek należy koniecznie polać polewą gotowa lub robioną. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.