Agusia Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 25 dag masla 25 dag cukru 0,5 kg maki 4 jajka 1 maly proszek do pieczenia 1 przyprawa do piernika troche mleka ( do 0,5 szklanki) 2 lyzki stolowe kakao szczypta galki muszkatolowej 1 lyzeczka cynamonu 10 dag rodzynek-sparzyc i obsypac maka ziemniaczana 10 dag migdalow skorka pomaranczowa Migdaly sparzyc, obrac z brazowej skorki, wysuszyc i posiekac. wszystkie sypkie produkty z wyjatkiem cukru przesiac do miseczki. Maslo utrzec z cukrem, dodac jajka i wszystko utrzec na pulchna mase.Dodac sypkie produktyi dokladnie wymieszac.Wlac mleko ( nie za duzo, sami zobaczycie ile, ciasto nie powinno byc ani zbyt geste ani zbyt rzadkie), wszystko dobrze wymieszac. Dodac bakalie, wymieszac.Piec ok. 1 godz w dobrze nagrzanym piekarniku, tak jak sie piecze inne babki. Nie wiem ile to jest stopni bo ja mam w przepisie podane w Farenheit a nie Celsjuszach.A moze ktos wie ile to jest 375 Farenheita, bo mnie sie wydaje ze ok.180 celsjusza? ale nie jestem pewna. Sprawdzic patyczkiem czy jest upieczone w srodku. Babeczka pyszniutka a jeszcze lepsza jak poczeka ze dwa dni, dojrzeje tak jak pierniki. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Przed chwileczką sprawdziłam: 375 F to dokładnie 190.56 st. C. Dziękuję Agusiu za kolejny smaczniutki przepisik :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.