Skocz do zawartości

Ciasto Piersi murzynki


Gość Maren

Rekomendowane odpowiedzi

Piersi murzynki

Ciasto:

15 dkg kokosu

15 dkg maku

3/4 szkl. Cukru

6 bialek

1,5 lyzeczki proszku do pieczenia

Krem:

6 zoltek

2 lyzki maki

2 lyzki maczki ziemniaczanej

1 budyn smietankowy

1 kostka masla

1/2 l. mleka

6 lyzek cukru

Wykonanie:

Bialka ubic na sztywno, dodac cukier, nastepnie kokos, mak i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszac drewniana lyzka, blache wylozyc papierem do pieczenia, wylac ciasto i piec 30 min. do zrumienienia.

Rozmieszac w szklance mleka cukier, budyn, obie maki I zoltka. Pozostale mleko zagotowac i wlac budyn ciagle mieszajac, az mocno zgestnieje.

Po ugotowaniu i ostudzeniu polaczyc z maslem.

Krem wylozyc na upieczone casto, na wierzch polozyc biszkopty namoczone w alkoholu, kazdy z nich polac polewa czekoladowa i na srodku kazdego polozyc po jednym rodzynku.

Smacznego!!!

Zdjecie: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE]

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.