Gość Maren Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2004 Piersi murzynki Ciasto: 15 dkg kokosu 15 dkg maku 3/4 szkl. Cukru 6 bialek 1,5 lyzeczki proszku do pieczenia Krem: 6 zoltek 2 lyzki maki 2 lyzki maczki ziemniaczanej 1 budyn smietankowy 1 kostka masla 1/2 l. mleka 6 lyzek cukru Wykonanie: Bialka ubic na sztywno, dodac cukier, nastepnie kokos, mak i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszac drewniana lyzka, blache wylozyc papierem do pieczenia, wylac ciasto i piec 30 min. do zrumienienia. Rozmieszac w szklance mleka cukier, budyn, obie maki I zoltka. Pozostale mleko zagotowac i wlac budyn ciagle mieszajac, az mocno zgestnieje. Po ugotowaniu i ostudzeniu polaczyc z maslem. Krem wylozyc na upieczone casto, na wierzch polozyc biszkopty namoczone w alkoholu, kazdy z nich polac polewa czekoladowa i na srodku kazdego polozyc po jednym rodzynku. Smacznego!!! Zdjecie: [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.