Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
pawdor

Mleko Wściekłej Krowy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kasandra6

to jest po prostu likier karmelowy robię go od lat - :) choć różnie go nazywają

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłam ten likierek PYCHA :mrgreen:

post-8-0-49334300-1331112361_thumb.jpg

Przepis jest bardzo prosty, a likierek przepyszny. Warto go zrobić.

Polecam na Dzień Kobiet, a 8 marca już jutro :biggrin:

Dzięki za przepis i pozdrawiam autora :smile:

Ps. Normandzki ja go przechowuję w barku (temp. pokojowa)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dawno nikt tu się nie wypowiadał, a ja mam pytanko :)

 

Jak myślicie, czy ten likier można zrobić z gotowej masy kajmakowej? - Próbował ktoś?

Tak się zastanawiam, czy to w ogóle się połączy z alkoholem, bo w składnikach gotowej masy, jaką mam w domu, jest woda, odtłuszczone mleko w proszku, cukier i dodatki smakowe...

 

Jeśli nikt nie robił, to spróbuję z małą ilością, żeby się nie zmarnowało.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Na małej ilości będzie raczej bezpieczniej ;) Choć wydaje mi się że może mieć sens takie połączenie. Daj koniecznie znać! Bo smak jest ciekawy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja jeszcze z gotowej masy nie robiłam, zawsze sama gotuję mleko, ale może zrób tak jak piszesz - na próbę małą ilość ;) 

 

Pozdrawiam :) 

 

Ps. pisałam już kiedyś posta - odpowiedź i nie wiem dlaczego się nie dodał...  :neutral:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Na razie zrezygnowałam z używania gotowej masy, bo okazało się po otwarciu puszki, że jest mocno scukrzona. - Zrobiłam 3-bit i właśnie chłodzi się w lodówce  :razz:

 

Na święta zrobiłam Porterówkę ze swojego przepisu - jest na forum. Wyszła bardzo smaczna i mocna.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hej, zdecydowałam się sprawdzić czy da się użyć gotowej masy krówkowej, zrobiłam dwa likiery, jeden z gotowej masy a drugi z gotowanym mlekiem,

 

Efekty tutaj :)

 

https://www.youtube.com/watch?v=vIf_UNbuOZQ

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

nazwa taka, jak smak - wyrąbista i wściekła :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.