-
Postów
234 -
Dołączył
-
Ostatnia wizyta
-
Wygrane w rankingu
31
Ostatnia wygrana Christina w dniu 28 Października 2018
Użytkownicy przyznają Christina punkty reputacji!
O Christina
- Urodziny 29.04.1970
Informacje o użytkowniku
-
Płeć
Kobieta
-
Lokalizacja
Warszawa
Osiągnięcia Christina
-
Proste Gołąbki Bez Zawijania Z Fantastycznym Włoskim Sosem
Christina odpowiedział(a) na codogara temat w Dania główne
Zrobiłam, obeszło się bez bułki tartej :) Są pyszne! Nie byłabym sobą, gdybym nie zmodyfikowała nieco przepisu - zostały nam jeszcze tylko 2 sztuki, na jutro. Polecam ten przepis, szczególnie tym, którzy muszą wyeliminować gluten z diety - naprawdę można obejść się w tym przepisie bez bułki.- 3 odpowiedzi
-
- gołąbki
- bez zawijania
- (i 4 więcej)
-
Proste Gołąbki Bez Zawijania Z Fantastycznym Włoskim Sosem
Christina odpowiedział(a) na codogara temat w Dania główne
Świetnie! - Takiego przepisu właśnie szukałam! Chcę zrobić gołąbki bez zawijania, ale nigdzie nie mogłam znaleźć przepisu, który nie zawierałby oprócz ryżu, mnóstwa kaszy manny lub bułki tartej w podobnych ilościach. - Moja córka jest na diecie bez pszenicy (nie uczulenie, ale źle reaguje), więc żaden przepis nie był dobry. - Tutaj jest tylko 1 łyżka bułki tartej (może uda się bez niej obejść), więc na pewno nie zaszkodzi. Dziękuję ?- 3 odpowiedzi
-
- gołąbki
- bez zawijania
- (i 4 więcej)
-
Witam i ja - ponownie Dawno mnie tu nie było, bo nauka i praca... ale w związku z tym, że mam mało czasu na wszystko, doskonale się w przygotowaniu szybkich posiłków, ale w żadnym razie nie robię nic typu "fast food" - szkoda zdrowia Jak znajdę chwilkę i odpowiedni dział na forum, to podzielę się z Wami propozycjami na szybkie i zdrowe dania
-
Kotlety z piersi kurczaka, ziemniaczki i sałatka z cykorii.
-
Na razie zrezygnowałam z używania gotowej masy, bo okazało się po otwarciu puszki, że jest mocno scukrzona. - Zrobiłam 3-bit i właśnie chłodzi się w lodówce :razz: Na święta zrobiłam Porterówkę ze swojego przepisu - jest na forum. Wyszła bardzo smaczna i mocna.
-
Wczoraj były pierogi z białym serem i śmietaną. Dzisiaj będzie gulasz z indyka z kaszą i sałatka z ogórka kwaszonego :)
-
Dawno nikt tu się nie wypowiadał, a ja mam pytanko :) Jak myślicie, czy ten likier można zrobić z gotowej masy kajmakowej? - Próbował ktoś? Tak się zastanawiam, czy to w ogóle się połączy z alkoholem, bo w składnikach gotowej masy, jaką mam w domu, jest woda, odtłuszczone mleko w proszku, cukier i dodatki smakowe... Jeśli nikt nie robił, to spróbuję z małą ilością, żeby się nie zmarnowało.
-
Pochmurno, chłodno... śpiąca jestem ;) Tyle mam dzisiaj do zrobienia, a nic mi się nie chce... Chyba wypiję drugą kawkę i wreszcie się ruszę. Dobrze, że nie muszę przynajmniej obiadu gotować, bo ugotowałam wczoraj, na 2 dni :) - Lubię gotować, ale dzisiaj wolałabym nic nie robić... ale tak się nie da :-)
-
Dajcie Jakiś Najlepszy Przepis Na Najlepszą Jajecznice I Najtańiej
Christina odpowiedział(a) na Nowicjusz007 temat w Problemy w kuchni
Boczek na smalcu?! - A w jakim celu?! - Przecież boczek zawiera w sobie wystarczającą ilość tłuszczu, który sam się wytopi - smalec jest zupełnie zbędny. - Przepraszam, ale jajecznica na smalcu... - ani to smaczne, ani zdrowe... - Spróbuj kiedyś wytopić tłuszcz z boczku, wrzucając pokrojone kawałki na rozgrzana patelnię, ale dopiero po przykręceniu gazu. - Można wytapiać boczek pod przykrywką. - Jeśli okazałoby się, że boczek jest zbyt chudy, to można dodać - przed wbiciem jajek - trochę masła... ale żadnego smalcu! Na boczku można poddusić trochę cebulki lub sypnąć posiekany szczypiorek na wbite jajka. - Wychodzi smaczna i niedroga jajecznica. Oczywiście doprawiamy solą i pieprzem. -
Ten olej się nie zapalił, tylko spalił. Pewnie ustawiłeś za duży gaz pod patelnią i dlatego tak szybko wszystko poszło. - Wcale nie musiałeś słyszeć, że coś skwierczało - bo niby co, jeśli wtedy nic na oleju się nie smażyło? Czarny dym unoszący się z patelni to nie wynik zapalenia oleju (raczej spalania resztek z poprzedniego smażenia), ale zależnie od tego co było wcześniej smażone na tym oleju, doszło do pewnego procesu chemicznego... Podejrzewam, że okno w kuchni było zamknięte lub tylko lekko uchylone i dlatego powstało tyle sadzy. Na przyszłość pamiętaj, że patelnia nie ma gwizdka (jak w czajniku) i nie powiadomi Cię, że jest już gotowa do smażenia, więc trzeba pilnować jej, jak się postawi na gazie. Pozdrawiam ;-)
-
Skorzystaj z wyszukiwarki forum smaczny.pl lub google - wpisz "mascarpone" i wyskoczy trochę przepisów. Jeśli jakiś przepis ma warstwy pieczonego ciasta i dodatek kremu z serka mascarpone, to pieczone ciasto wystarczy zastąpić nasączonymi biszkopcikami lub herbatnikami, albo kupionymi, gotowymi blatami biszkoptowymi. - Reszta zależy od Twojej pomysłowości :smile:
-
Dziękuję Ewelino za wyjaśnienie. - To dobrze, że śmietana nie musi być wiejska (czyli bardzo tłusta). Podejrzewam, że przy moich domowych łasuchach ciasto również nie doczeka swojej świetności - czyli 2-3 dni :grin: Jak tylko znajdę czas, to zrobię to ciasto - właściwie mam prawie wszystkie składniki :smile:
-
Pięknie wyrósł figielku :smile: Wcześniej nie widziałam tego przepisu - narobiłyście mi smaku na świeże pieczywo :( Uwielbiam chleb wieloziarnisty - pycha :grin: Będę musiała go upiec.