DeLarge Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 1 opakowanie szpinaku z gorgonzolą (mrożone, ja miałem z firmy Frosta 300g) pół torebki makaronu penne czyli nasze swojskie rurki łyżka masła koperek oliwa z oliwek pół ząbku czosnku Przygotowanie szpinaku jest bardzo proste, wrzucamy łyżeczkę masła do niewielkiego garnka, masło topimy a następnie wrzucamy zamrożony szpinak (szpinak z Frosty nie ma konsystencji papki, jest w kawałkach). Na sam koniec wrzucamy posiekany czosnek. Makaron gorujemy al dente. Odcedzony makaron zalewamy tak na oko od 2 do 3 łyżek stołowych oliwy i mieszamy z posiekanym koperkiem. Wykładamy makaron a na górę kładziemy gorący szpinak. POLECAM i smacznego. Dla mnie rewelacja. aha. jest to porcja dla 2 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.