renigliwice Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Sk艂adniki: - 6 par贸wek albo 1/4 pieczonego kurczaka lub kawa艂ek pieczonego indyka - 2 cebule - 25dkg pieczarek - 1-2 og贸rki kiszone - 1 puszka (40 dag) pomidor贸w w zalewie - p贸艂 szklanki g臋stej 艣mietany - 1 艂y偶eczka m膮ki pszennej - p贸艂 szklanki oliwy - vegeta - s贸l - gar艣膰 siekanej zieleniny Wykonanie: 1. Cebul臋 pokroi膰 w kostk臋 i zeszkli膰 na t艂uszczu. 2. Doda膰 odcedzone z zalewy i rozgniecione lub zmiksowane pomidory oraz po艂ow臋 zieleniny i szczypt臋 vegety, zagotowa膰 na ma艂ym ogniu, stale mieszaj膮c. 3. pieczarki pokroi膰 w do艣膰 grube plasterki, obrane par贸wki pokroi膰 w talarki, og贸rki obra膰 i pokroi膰 w kostk臋. 4. Doda膰 do pomidor贸w i dusi膰 na male艅kim ogniu, cz臋sto mieszaj膮c, a偶 straci zapach surowizny ( oko艂o 20-30 minut). 5. Smietan臋 lekko ubi膰 z m膮k膮, doda膰 do sosu i chwil臋 podgrzewa膰, mieszaj膮c, tak aby sos zg臋stnia艂 ( nie nale偶y dopu艣ci膰 do zagotowania). Doprawi膰. Przed podaniem posypa膰 reszt膮 siekanej zieleniny. Najlepiej podawa膰 z dodatkiem pieczywa, jednak dobrym uzupe艂nieniem mo偶e by膰 te偶 ry偶 lub kasza na sypko. PYSZNE! Go艣ciom bardzo smakowa艂a ta potrawa. :D :lol: :lol: :lol: - - Cytuj
minek Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Jakie to s膮 pomidory w zalewie ? A mo偶e byc przecier pomidorowy.Czy to jest to samo? Cytuj
DeLarge Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zg艂o艣 Opublikowano 10 Stycznia 2007 prawie to samo a prawie robie du偶膮 r贸偶nic臋, chodzi o ca艂e pomidory(bez sk贸rki) w puszcze w zalewie=sosie Cytuj
renigliwice Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Witaj Minek ! takie pomidory bez sk贸rki w zalewie ( w puszce) mo偶na dosta膰 np. w Biedronce, Lidlu czy w hipermarketach. Pozdrawiam. Renata :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.