apsik Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Pilnie poszukuję przepisu na murzynek ,do którego wrzuca się kupki sera . Cytuj
Katarzyna Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Witam ! Ja robiłam taki sernik z ciastem czekoladowym i to było pod nazwą Isaura . Jeśli o coś takiego chodzi daj znac to go napiszę . :lol: pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Właśnie o coś takiego mi chodziło,napisz proszę KATARZYNKO,bo dostałam wczoraj 2kg sera i próbuję coś wyczarować,może masz jeszcze jakiś ciekawy przepis z wykorzystaniem sera . Pozdrawiam Ela. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 ciasto 2 szklanki mąki 1.5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 20 dag masła 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 3/4 szklanki mleka Masa serowa 1/2kg sera 4 jajka 3/4 szklanki cukru 10 dag masła budyń waniliowy z cukrem 1/2 szklanki śmietany 1/2 szklanki bakalii Na małym ogniu rozpuścic masło, cukier, kakao, cukier waniliowy i mleko -ostudzic Dodac żółtka wyrobic -dodac mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ubic pianę z białek i dodac do masy , wylac ciasto na blachę. Ser zemlec. Masło utrzec z cukrem i żółtkami dodawac stopniowo ser, na koniec wlac budyń rozmieszany w śmietance i pianę z białek ostrożnie wymieszac . Wyłożyc na ciasto kupkami. Piec 60 min w temp. 170 st. Bardzo dobre ciacho :lol: Polecam!!! Daj znac Apsik jak Ci smakowało :lol: Moje koleżanki z pracy też korzystały z tego przepisu i są zadowolone więc myślę że i Tobie się spodoba. Zamieszczę go w słodkościach może inni skorzystają Pozdrawiam Cytuj
apsik Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Jeżeli byś mogła to mam pytanie, czy śmietana ma być słodka i jakiej wielkości budyń.BARDZO BARDZO DZIEKUJĘ ,ODEZWĘ SIĘ JUTRO. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 śmietana słodka i budyń na 1/2 litra :lol: Cieszę się że mogłam pomóc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.