apsik Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Pilnie poszukuję przepisu na murzynek ,do którego wrzuca się kupki sera . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Witam ! Ja robiłam taki sernik z ciastem czekoladowym i to było pod nazwą Isaura . Jeśli o coś takiego chodzi daj znac to go napiszę . :lol: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Właśnie o coś takiego mi chodziło,napisz proszę KATARZYNKO,bo dostałam wczoraj 2kg sera i próbuję coś wyczarować,może masz jeszcze jakiś ciekawy przepis z wykorzystaniem sera . Pozdrawiam Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 ciasto 2 szklanki mąki 1.5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 20 dag masła 4 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 3/4 szklanki mleka Masa serowa 1/2kg sera 4 jajka 3/4 szklanki cukru 10 dag masła budyń waniliowy z cukrem 1/2 szklanki śmietany 1/2 szklanki bakalii Na małym ogniu rozpuścic masło, cukier, kakao, cukier waniliowy i mleko -ostudzic Dodac żółtka wyrobic -dodac mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ubic pianę z białek i dodac do masy , wylac ciasto na blachę. Ser zemlec. Masło utrzec z cukrem i żółtkami dodawac stopniowo ser, na koniec wlac budyń rozmieszany w śmietance i pianę z białek ostrożnie wymieszac . Wyłożyc na ciasto kupkami. Piec 60 min w temp. 170 st. Bardzo dobre ciacho :lol: Polecam!!! Daj znac Apsik jak Ci smakowało :lol: Moje koleżanki z pracy też korzystały z tego przepisu i są zadowolone więc myślę że i Tobie się spodoba. Zamieszczę go w słodkościach może inni skorzystają Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Jeżeli byś mogła to mam pytanie, czy śmietana ma być słodka i jakiej wielkości budyń.BARDZO BARDZO DZIEKUJĘ ,ODEZWĘ SIĘ JUTRO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 śmietana słodka i budyń na 1/2 litra :lol: Cieszę się że mogłam pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.