basia1965 Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Składniki: 10 łyżek ryżu 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 1 słoik papryki konserwowej czerwonej 4 ogórki konserwowe 1 pęczek szczypiorku (pokroić) majonez (najlepszy kielecki) sól, pieprz do smaku Przygotowanie Ryż ugotować w osolonej wodzie. Wyłożyć na sitko i poczekać, aż ostygnie. Przełożyć do miski. Pokroić w kosteczkę paprykę i ogórki, pokrojone dodać do ryżu. Otworzyć puszki: groszku i kukurydzy, odlać zalewę i także dodać do ryżu. Dodać szczypiorek, majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ta sałatka j bardzo dobrze smakuje gdy się ją je z wędliną, filetem z kurczaka lub kurczakiem z rożna. Smacznego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.