Skocz do zawartości
renigliwice

Sos Do Salsy

Rekomendowane odpowiedzi

Zalewa: - 2 l. wody,pół szklanki octu, pół kg cukru, 5 łyżek soli. Jeszcze dodać przyprawy: ziele angielskie, listek laurowy, 3 gożdziki, Na wrzącą zalewę wrzucić pokrojone składniki, najpierw marchew, itd..... Gotować około 1 godziny. Na koniec dodać pieprz, chili, bazylię oraz koncentrat pomidorowy. 2 łyżki mąki ziemniaczanej rozprowadzonej w zimnej wodzie. Chwilę pogotować. Dać do słoików, pasteryzować 15 minut. Składniki: 1 kg marchwii 1 kg cebuli 1 kg papryki 1 kg pomidorów 1 kg gruszek 1 kg jabłek 1 kg kabaczka lub cukinii 1 kg śliwek węgierek Z podanej ilości wychodzą 22, 23 słoiki- 330 ml

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.