Marra Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Dorotko to mój następny sprawdzony przepis. Porcja dla 2 osób 4 jaja 6 pieczarek 1 mała cebulka 1 łyżka oleju pęczek pietruszki kilka łyżek majonezu sól, pieprz, papryka słodka w proszku Jaja ugotować, ostudzić, obrać. Cebulę i pieczarki drobniutko posiekać i usmażyć na oleju. Doprawić do smaku. Jaja przekroić na połówki. Żółtka wymieszać z grzybami i posiekaną natką pietruszki. Połówki jaj napełnić przygotowanym farszem i układać na talerzu farszem do dołu. Środek talerza zostawić pusty. Posypać jaja papryką. Do reszty farszu dodać majonez, doprawić do smaku i położyć na środek talerza. Można udekorować keczupem. SMACZNEGO! Naprawdę pyszne, polecam :grin: Jak robię więcej to pieczarki ścieram na tarce. Ostatnio do pozostałego farszu dodałam keczupu i tez było smaczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marra Opublikowano 18 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Zbliżają się "jajeczne" święta, polecam to danie na świąteczny stół. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2007 Marra dziękuje za przepis jutro zrobie ,mam wszystkie składniki w domu oprócz natki pietruszki :wink: . Pozdrawiam Ewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marra Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2007 Bez pietruszki też smaczne! Za pierwszym razem zrobiłam bez pietruszki i też bardzo smakowały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Marra zrobiłam jajka według Twojego przepisu pycha!!!! :razz: Mój mąż powiedział dlaczego tak mało a zrobiłam z 6 jaj. Bardzo dziękuje za przepisik... Pozdrawiam Ewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marra Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 Ja jak robię na jakąś imprezkę to z 20 bo szybko znikają. Cieszę się, że smakowały :razz: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiolka Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Zbliżają się święta i będzie okazja aby sprawdzic przepis ktury już mi się spodobał :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Marra!!! Zrobilam jajka wedlug twojego przepisu i sa pyszniutkie,tylko maja jedyna wade za szybko znikaja z talerza. Pozdrawiam serdecznie :razz: :razz: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marra Opublikowano 17 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2007 Dziewczyny, może któraś z Was dołączy zdjęcie?! Ja niestety nie posiadam ani kamerki, ani aparatu cyfrowego :wink: Bardzo się cieszę, że smakują :razz: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 a ja nie odwracam farszem do dołu tylko ten farsz pokrywam cienką warstwa majonezu i dekoruję natką pietruszki :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doris Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Jajka faszerowane na pewno zagoszczą na naszym świątecznym stole. Będą to moje pierwsze jajka faszerowane ale przeceiż nie mogą nie wyjść. :grin: Wcześniej znałam jedynie przepis, gdzie nie wolno było obierać jajek, tylko przekrawać w skorupkach i dlatego nigdy nie robiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.