Gość sloniu Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Siema jestem nowy, przedstawie sie pozniej w innym dziale:P...... zalezy mi na jutro na jakims sosie do nalesnikow:P najlepiej jesli bylby on truskawkowy. Jesli taki temat istnieje to sorry, nie znalazlem :wink: Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Witaj :wink:... hmmm... myślę o jogurcie truskawkowym albo o bitej śmietanie z kawałkami truskawek, ale nie wiem czy w dobrym kierunku idę :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Sos z truskawek: 20 dag truskawek 4 - 5 łyżek mleka 15 dag śmietanki 5 -8 dag cukru 1 dag mąki ziemniaczanej Truskawki opłukać, usunąć szypułki, zmiażdżyć i przetrzeć przez sito. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z mlekiem i zagotować, dodać do śmietanki, wymieszać z przecierem truskawkowym i osłodzić. W taki sam sposób można przygotować sos z malin, z malin i z porzeczek, z tartych jabłek. Czy o taki sos chodziło? pozdrawiam Cytuj
Gość sloniu Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 :wink: tak o takie cos mi chodzilo,ok wielkie dzieki, jutro wyprobuje :wink: Cytuj
ina12 Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2007 Cieszę się bardzo że mogłam Tobie pomóc, jeżeli jeszcze czegoś nie będziesz wiedział to śmiało pytaj. My jesteśmy tutaj żeby nawzajem sobie pomagać i doradzać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi