Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
ewela

Z Ptasim Mleczkiem I Brzoskwiniami

Rekomendowane odpowiedzi

Ciasto z ptasim mleczkiem i brzoskwiniami

Ciasto:

- 10 jajek,

- 10 łyżek mąki,

- 4 łyżki kakao,

- 6 łyżek zimnej wody,

- 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Białka ubić z cukrem i ciągle ubijając dodać żółtka. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wodę oraz kakao i wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Tak przygotowane ciasto podzielić na dwie części i upiec dwa kakaowe ciasta.

Krem:

- 1,5 kostki masła,

- opakowanie kremu karpatkowego.

Krem karpatkowy przygotować wg przepisu, a następnie utrzeć z masłem. Tak przygotowaną masę podzielić na dwie części

Dodatki:

- 50 dag ptasiego mleczka,

- puszka brzoskwiń,

- 2 opak. galaretki owocowej (po 1.5 szkl wody).

Na pierwszy placek nałożyć połowę masy. Następnie rzędami, na przemian ułożyć ptasie mleczko, a pomiędzy nimi pokrojone brzoskwinie. Zalać jedną tężejącą galaretką. Przykryć drugim plackiem, wyłożyć pozostałą część masy, ułożyć ptasie mleczko i brzoskwinie, zalać drugą galaretką.

Bardzo często robię połowę porcji. Ciasto, masa, ptasie mleczko + brzoskwinie, galaretka.

Życzę smacznego!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ewel piszesz "Białka ubić z cukrem" ale w prporcji nie podajesz curu ile by go miało być i dopisz jak mozesz w jakiej temperaturze pieczesz i przez ile. przepis ciekawy na pewno wypróbuję. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.