Gość Narwanka Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Wlasnie urzadzam nowe meiszkanie i na pierwszy rzut idzie kuchnia! :wink: Mam problem z wyborem plyty grzewczej - zawsze urzywalam gazowej kuchni - a tu niestety nie bedzie meic takiej mozliwosci. Macie jakeis rady i przemyslenia na ten temat ?? Pomocy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 https://www.siemens-agd.pl/?23=351 Witaj. mam ten sam dylemat bo niedługo czeka mnie remont kuchni,na razie podsyłam Ci link,najlepiej samemu spokojnie poczytać. Czekamy na wypowiedzi forumowiczów,którzy posiadają płytę grzewczą. Wasze plusy i minusy w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bietka Opublikowano 1 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2007 Mam Mastercook najwyzszy model-ma taimer do wszystkich pól,automatykę zagotowywania,9 poziomów mocy.Teraz kupując wybrałabym płytę kombinowaną tzn 2 pola ceramiczna a 2 indukcyjne.Zwróc uwagę na ilość pierścieni pól tzndobrze jak mozesz na jednym polu postawić 2,3 garnki o różnej wielkości/nie jednocześnie oczywiście :wink: Dobre jest tez pole podwójne z brytwaną.Do podłączenia jej musisz mieć fachowca/przynajmniej jego podpis i pieczęć/z uprawnieniami bo to jest niezbędne do gwarancji.No ijest też potrzebna siła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia K Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2007 Ja też mam Mastercook.Piec elektryczny wolnostojący (nie pod zabudowę).Tak,jak wspominacie-poszerzane pola itp. Jedno muszę dodać-niekoniecznie potrzebna jest siła.Ja mieszkam w bloku,więc z tym byłby problem :wink: Mieliśmy super fachowca,który robił nam całą instalację elektryczną (nie mam w ogóle gazu w domu) i piec mamy na osobnej linii-na osobnym bezpieczniku.Mogę piec,gotować przy włączonym bojlerze,czy pralce i nic temu nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francuskakuchnia Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 jeśli chodzi o płytę to z pewnością jej instalacją musi zająć się specjalista. Ja mam akurat płytę indukcyjną, gdyż uważam, że ten rodzaj jest najbardziej efektywny i bezpieczny. Mam małe dzieci także ta kwestia jest dla mnie niezwykle ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zagotowana Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Również polecam płytę indukcyjną. A instalacja to sprawa, którą lepiej zlecić specjaliście. W niektórych przypadkach samodzielna i nieprawidłowa instalacja powoduje wygaśnięcie gwaracji, więc warto o tym pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirrka Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Witajcie :-) chciałam odświeżyć wątek. Poszukuję dobrej płyty grzewczej ceramicznej do zabudowy do nowej kuchni. Czy użytkujecie może płytę amica? podobno dobrze się sprawują z tego co czytam i kieruję się w ich stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Od tygodnia mam płytę boscha a piekarnik właśnie amica,właśnie pierwszy raz piekę ciasto.Płyta rewelacja tylko te paluchy odbite na panelu sterowania mnie wkurzają no ale taki urok indukcji....kupiłam specjalny żel do czyszczenia płyt i daję radę,przynajmniej nauczyłam się od razu ją wycierać bo przy gazowej to różnie bywało. Przy zakupie zwróć uwagę na moc przyłączeniową bo niektóre są na siłę.No i pamiętaj o...garnkach i patelniach do indukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirrka Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Cześć :-) dziękuję bardzo za szybką odpowiedź :-) Ja przymierzam się także do wymiany piekarnik i mam upatrzony pod zabudowę właśnie Amica, a możesz mi powiedzieć jaki masz model? pamiętasz może? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 https://www.oleole.pl/piekarniki-do-zabudowy/amica-fusion-ebf8551aa.bhtml?gclid=CKHswaOJxLwCFSEHwwod0HMAGA#opis taki właśnie mam bo zależało mi na małej mocy przyłączeniowej choć płytę mam na osobnym podłączeniu,tak na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirrka Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Super, dzięki raz jeszcze :-) piekarnik wygląda bardzo ładnie i do mnie by takowy pasował kolorystycznie, trafi na moją listę :) w sklepie wyszukałam jeszcze płytę Amica PI6509LN, co prawda indukcyjna ale tez własnie o małej mocy bo prawie takiej samej jak kuchnia i komplet zmieściłby się w 2,5 tysiąca mniej więcej piekarnik+płyta. Chyba na tym komplecie poprzestanę, poszperam tylko gdzie tanio dostać i może temat byłby z głowy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marysi_co Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Moim zdaniem indukcja lepiej się sprawdza w kuchni ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi