Gość troskliwa Opublikowano 4 Grudnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2004 Hej! Muszę przygottować Wigilię dla 300 pracowników. czy ktos mógłby mi dopomóc w kwestii kompotu z suszu - tzn. ile "surowca" muszę mieć żeby ugotować to cudeńko? będę wdzięczna nawet za przepis dla kilku osób, co pozwoli mi w przybliżeniu ustalić ilość potrzebnych składników. z góry dziękuję...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyn Opublikowano 5 Grudnia 2004 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2004 Ja robię kompot licząc na sztuki czyli - 3 gruszki suszone, garść sliwek kalifornijskich, garść ok 15 szt śliwek naszych z pestkami, 3-4 morele, 3-4 figi, 10 dkg jabłek suszonych - z tego wychodzi ok 3 litrów esencjonalnego kompotu, jak ktoś lubi to może go rozcieńczać. Acha, oczywiscie słodzę do smaku i daję plaster cytryny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.