Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Popularne odpowiedzi

Robilam dzisiaj pieguski sa pycha.Zrobilam ze slodka czekolada i czesc z kokosem.Zapach...YYYMMM.Sa identyczne jak Twoje Justynko przynajmniej takie jak na Twoim zdjeciu.Troszke za bardzo czuc sode n

Dodane obrazy

walentyno i wiolu 344 bardzo się cieszę że pieguski się udały ja też je uwielbiam. :evil:

violu32 jak dobrze pamiętam to piekłam 2 blachy więc wychodzi ich ok 30 sztuk następnym razem z ciekawości policzę.Pozdrawiam napisz jak ci smakowały

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Robilam dzisiaj pieguski sa pycha.Zrobilam ze slodka czekolada i czesc z kokosem.Zapach...YYYMMM.Sa identyczne jak Twoje Justynko przynajmniej takie jak na Twoim zdjeciu.Troszke za bardzo czuc sode nastepnym razem dam odrobinke mniej a dalam plaska lyzeczke.Te z kokosem wyszly wyzsze niz te z czekolada.Wyszlo z tej porcji 39szt.Dzieki za przepis i pozdrawiam.

  • Like 1
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam!

pierwszy raz wypowiadam sie na tym forum, bo szalenie zaciekawił mnie ten przepis. jutro je upieke i podziele sie opinią :evil:

przy okazji przypomniałam sobie o moich ulubionych ciasteczkach, nazywaja się chocolate chips cookies (a my nazywamy je piegusy) i przepis pochodzi z ksiązki M. Łebkowskiego ciasta i desery. moze ktoś chiałby spróbować i takie, jak dla mnie bomba :grin: :P

chocolate chips cookies

składniki:

150 g mąki

125 g masła

125 g białego cukru

3 łyzki brązowego cukru

1 op. cukru waniliowego

1 jajko

szczypta soli

pół łyżeczki proszku do pieczenia

150 g czekolady

50 g łuskanych orzechów włoskich

50 g płatków kukurydzianych

wykonanie:

Przesianą makę mieszamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Jajko ucieramy z białym i brązowym cukrem, a następnie z masłem i cukrem waniliowym. gdy cały cukier będzie roztarty dodajemy mąkę i płatki kukurydziane. czekolade i orzechy siekamy i mieszamy z ciastem. Łyzka nakładamy ciasto na blachę wyłozona 3 warstwamiu papieru do pieczenia. między ciasteczkami pozostawiamy odstepy równe ich średnicy. pieczemy 10-12 min w temp. 180 st. C

jak dla mnie to są ciutek za słodkie, ale poza tym niebo w gębie.....

polecam serdecznie!!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja tez robiłam pieguski z waszego przepisu - od razu z dwóch porcji :-( wyszło mi ich chyba ze 150 :-( :-( bardzo dobre szkoda tylko, ze mojego przepisu nikt nie chce wypróbować :-( a naprawde warto, bo podbiłam tymi ciachami serce mojego meża..... pozdrawiam serdecznie

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 11 miesięcy później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Witam, zrobiłam je na święta niestety bez czekolady i orzechów (córki mają alergię na te składniki) ale za to z migdałami i również były pyszne . Następnym razem dodam chyba jeszcze troszkę aromatu migdałowego.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.