ina12 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 1/2 paczki makaronu kawałek lekko podsuszonego żółtego sera 2 duże cebule marchew, korzeń pietruszki, 1/2 średniego selera, biała część pora 3 łyżki koncentratu pomidorowego, łyżka keczupu sól, mielony pieprz, zielona papryka słodka szczypta tymianku, olej Oczyszczone i utarte na tarce jarzynowej warzywa, pokrojoną w cieńkie półtalarki cebulę dajemy na ciepły olej i próżymy. Gdy są prawie miękkie, dodajemy koncentrat i keczup, przyprawiamy delikatnie solą, pieprzem, papryką i tymiankiem. Na dno naczynia do zapiekania dajemy połowę ugotowanego makaronu. Na makaron kładziemy przyprawione warzywa, na nie pozostały makaron. Całość posypujemy dość obficie utartym na tarce jarzynowej serem. Wstawiamy do dobrze nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 20 min. Potrawa jest gotowa, gdy ser się roztopi i lekko przyrumieni. Podajemy z dodatkiem surówki, sałaty polanej śmietaną lub jogurtem. Zapiekanka ta jest naprawdę smaczna Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.