Jolcia Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 SKŁADNIKI -80 dag mięsa mielonego -6 łyżek ryżu parabolicznego -2 kostki rosołowe -1 jajko -1 cebula -2 ząbki czosnku -2 papryki [kolor dowolny] -mały przecier pomidorowy -przyprawy wg uznania -mąka Do mięsa dodać ugotowany ryż,jajko,przyprawy i dobrze wymieszać.Formować kuli wielkości orzecha włoskiego. Kulki przesmażyć na dowolnym tłuszczu.Ja używam smalcu. Kulki wyjąć ,do tłuszczu dodać pokrojone papryki,cebulę i czosnek. Chwilę przesmażyć i dodać do kulek.Całość zalać wodą aby zakryła mięso.Dodać kostki rosołowe,pieprz i przyprawy. Pogotować 20 minut i dodać przecier.Gotować jeszcze 2 minuty. Zagęścić mąką.Ja podaję kuleczki z makaronem muszelki. Można też podawć w miseczce i podgryzać chlebek. Moja rodzinka i znajomi uwielbiają tą potrawę. POLECAM I POZDRAWIAM. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi