Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

SKŁADNIKI -80 dag mięsa mielonego -6 łyżek ryżu parabolicznego -2 kostki rosołowe -1 jajko -1 cebula -2 ząbki czosnku -2 papryki [kolor dowolny] -mały przecier pomidorowy -przyprawy wg uznania -mąka Do mięsa dodać ugotowany ryż,jajko,przyprawy i dobrze wymieszać.Formować kuli wielkości orzecha włoskiego. Kulki przesmażyć na dowolnym tłuszczu.Ja używam smalcu. Kulki wyjąć ,do tłuszczu dodać pokrojone papryki,cebulę i czosnek. Chwilę przesmażyć i dodać do kulek.Całość zalać wodą aby zakryła mięso.Dodać kostki rosołowe,pieprz i przyprawy. Pogotować 20 minut i dodać przecier.Gotować jeszcze 2 minuty. Zagęścić mąką.Ja podaję kuleczki z makaronem muszelki. Można też podawć w miseczce i podgryzać chlebek. Moja rodzinka i znajomi uwielbiają tą potrawę. POLECAM I POZDRAWIAM.

post-2826-1170791417_thumb.jpg

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.