ewela Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 BISZKOPT: * 4 jajka, * 4 łyżki mąki, * 4 łyżki cukru, * łyżeczka proszku do pieczenia. Białka ubić z cukrem i dodać żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Gotowe ciasto wylać na przygotowaną blaszkę, wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec. MASA BUDYNIOWA: * 2,5 szklanki mleka, * pół szklanki cukru, * pół kostki margaryny, * 3-4 żółtka, * 3/4 szklanki mąki. Zagotować 1,5 szklanki mleka. W pozostałym mleku rozrobić mąkę z cukrem i żółtkami. Tak przygotowaną masę, mieszając, wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Gdy budyń zgęstnieje i nieco przestygnie, utrzeć go z margaryną. DODATKOWO: * Pół litra śmietany kremówki, * 2 łyżki cukru pudru, * 2 opakowania "Śmietanfiksu", * tabliczka gorzkiej czekolady, * 3 paczki herbatników, * duża paczka krakersów, * puszka słodkiego mleka skondensowanego. Mleko w puszce włożyć do garnka z wodą i gotować 3 godziny, aby powstał karmel. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru i "śmietanfiksów". Na wystudzony biszkopt wyłożyć ciepłą masę budyniową, a na niej ułożyć herbatniki. Na herbatnikach rozsmarować karmel i ułożyć warstwę krakersów (jesli ktoś nie lubi takiego połączenia krakersy + słodycze, zamiast krakersów można ułożyć herbatniki). Na krakersy wyłożyc bitą śmietanę i całość posypać startą czekoladą. Po prostu pycha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 TO MI WYGLĄDA NA COŚ W RODZAJU KRÓWKI.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2007 a mi to wyglada na ciasto krakersowe podane wcześniej na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fiolek7 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 ciasto jest rewelacyjne, pychotka od krówki różni się i to sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.