Skocz do zawartości

"surówka Z Kapusty I Zielonej Papryki"


bernadettt
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

SKłADNIKI: 1 główka białej kapusty, 2 papryki zielone, 2 duże marchewki, 2 średnie cebule(wedle uznania) NA "SOS": 3/4 szklanki oleju sałatkowego lub oliwy z oliwek, 3/4 szklanki octu, 1/3 szklanki cukru, pełna łyżka soli, trochę pieprzu(wedle uznania) WYKONANIE: Kapustę poszatkować,paprykę pokroić w "paseczki", marchewke obrać i zetrzeć na drobnej tarce, cebulkę pokroić w drobną kosteczkę lub poszatkować w tzw. "piórka". Składniki "sosu" zagotować w garnku i gorącą zalewą zalać składniki surówki,wymieszać i ugnieść,żeby puściła soki. Surówkę dobrze jest przygotować przynajmniej dzień wcześniej,najlepsza jest na 2-3 dzień,gdy wszystko się "przeżre".

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.